A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz)

Április 30-án elstartolt és azóta is folyamatosan nyitva van a GINOP Plusz-1.4.3-24 kódszámú pályázat, melynek keretében 0%-os kamatozású támogatott hitelt igényelhet a NIKETRANS Targonca Kft., akár 100 000 000 millió Ft összegben!

Elszámolható költségek és korlátaik:

Új, technológiai korszerűsítést eredményező eszközök (legalább a projekt 50%-a) és hardverek (maximum a projekt 30%-a) (kizárólag a pályázathoz tartozó VTSZ listán szereplők).
Immateriális javak (maximum a projekt 10%-a) (kizárólag a pályázathoz tartozó TESZOR listán szereplők).
Képzések (maximum a projekt 5%-a).
Max 1 db új elektromos jármű beszerzése (a megújuló energiatermelő eszközzel együtt maximum a projekt 50%-a).
Megújuló energiatermelő rendszerek beszerzése (önmagában maximum a projekt 30%-a, elektromos járművel együtt legfeljebb a projekt 50%-a)

Részletes bemutató a pályázatról: https://palyazatnet.hu/palyazatok/ginopplusz-14324-kkv-technologia-plusz-hitelprogram?id=a0TJy00000RsNWA

 

Mekkora hitel igényelhető?

A pályázat keretében 10 és 100 millió Ft közötti hitel igényelhető, a pontos igényelhető hitelösszeg a pályázó vállalkozás utolsó lezárt üzleti évének üzemi eredményétől függ, nem haladhatja meg annak tizenötszörösét.

 

Mit jelent az, hogy 0%-os a hitel?

A pályázaton igényelhető hitel kamata 0%-os, illetve további kedvezmény, hogy az alábbi költségek nem kerülnek felszámításra:

bírálati díj,
szerződéskötési és szerződésmódosítási díj,
folyósítási díj,
kezelési költség,
rendelkezésre tartási jutalék,
előtörlesztési díj,
szerződésmódosítási díj.

Milyen hosszú futamidőre igényelhető a támogatott hitel?

A futamidőt a kölcsönből beszerzendő új tárgyi eszköznek a Tao. törvény szerinti amortizációja határozza meg, az alábbiak szerint:

az 50%-os amortizációs kulcs alá tartozó eszközök esetén legfeljebb 24 hónap,
a 33%-os amortizációs kulcs alá tartozó eszközök esetén legfeljebb 36 hónap,
a 25%-os amortizációs kulcs alá tartozó eszközök esetén legfeljebb 48 hónap,
a 20%-os amortizációs kulcs alá tartozó eszközök esetén legfeljebb 60 hónap,
a 14,5%-os amortizációs kulcs alá tartozó eszközök esetén legfeljebb 82 hónap.

Ha a projekt tartalmaz minimum 10%-os mértékű megújuló energiával kapcsolatos beruházást, a futamidő a szerződéskötéstől számított legfeljebb 120 hónap, amennyiben a kivitelezéssel érintett ingatlan is bevonásra kerül a fedezeti körbe.

A maximális futamidőt a leghosszabb maximális amortizációs idővel rendelkező eszközhöz tartozó futamidő hónapban megadott adata alkalmazásával szükséges meghatározni.

Mekkora önerővel kell rendelkezni?

A pályázónak a projekt összköltségének az igényelt hitellel csökkentett részét kitevő önerővel kell rendelkeznie, de legalább 10-25% közötti mértékkel, a támogatási jogcímek típusától függően. 

 

Milyen biztosítékot kell biztosítania a pályázónak?

A beruházás tárgyát kötelező fedezeti körbe bevonni. A hitelprogram keretében az elvárt fedezettség mértéke 50%.

Új gép/berendezés/gépjármú vásárlása esetén a megvásárolt eszköz szolgál fedezetként, míg megújuló energiaforrást hasznosító technológia projektcél esetén a kivitelezéssel érintett ingatlant kötelező bevonni fedezetként.

A többi hitelcél vonatkozásában az alábbi kiegészítő biztosítéki formák fogadhatók el:

ingatlan jelzálog;
ingó jelzálog (gépen, berendezésen, járművön);
fizetési számla követelésen alapított óvadék;
természetes személy, jogi személy készfizető kezessége;
hitelintézet által vállalt garancia.

 

Hogyan alakul a törlesztés ütemezése?

A törlesztés a türelmi idő lejártát követően havonta, egyenlő tőketörlesztő részletekben történik. Esedékessége a tárgyhónap 15. napja. Az első tőketörlesztés azon naptári hónapot követő hónap 15. napján esedékes, amelyben a türelmi idő lejárt. Ha a tárgyhó 15. napja nem munkanap, akkor a következő munkanapon esedékes.

A rendelkezésre tartási idő a kölcsönszerződés megkötésétől számított minimum 6 hónap, legfeljebb 18 hónap, (megújuló energia projektelem esetén indokolt esetben 6 hónappal meghosszabbítható), a türelmi idő a rendelkezésre tartási idő végétől számított maximum 6 hónap.

 

FONTOS, hogy a fentebb írt futamidők a lehetséges türelmi és/vagy rendelkezésre tartási időt is tartalmazzák!

 

Mikortól lehet benyújtani a pályázatot?

Április 30. óta lehet benyújtani a támogatási kérelmeket a kölcsönkérelmi nyomtatvány kitöltésével és a kötelezően előírt mellékletek csatolásával az MFB Zrt.-vel szerződéses kapcsolatban álló, megfelelő jogosítvánnyal rendelkező közvetítőhöz (MFB Pont Plusz).

 

Hol lehet pályázni?

A projekt megvalósítási helye a pályázó Magyarországon, Budapesten kívüli bejegyzett székhelye, telephelye vagy fióktelepe lehet. Kizárólag egyetlen megvalósítási helyszín adható meg, ahol a projekt megvalósul.

A megvalósítási helynek már a kölcsönkérelem benyújtásakor szerepelnie kell a pályázó cégkivonatában és a futamidő alatt igazolni kell, hogy ott valóban gazdasági tevékenység folyik.

 

Ez most egy pályázat vagy egy hitelkérelem?

Ez a pályázati konstrukció egy Európai Uniós forrásból finanszírozott kamattámogatott hitel. Ennek megfelelően a szokásos, piaci alapon igényelhető hitelektől eltérően minden olyan állami támogatási szabálynak is meg kell felelnie a kérelemben szereplő beruházásnak, aminek egy klasszikus EU-s pályázati felhíváson kellene. Ezért a felhívás keretében igényelhető hitel egy visszatérítendő EU-s támogatásnak, így pályázatnak minősül, ám a szokásostól kicsit eltérő eljárással. A klasszikus hitelekhez képest ráadásul több és lényegesen bonyolultabb dokumentációt kell benyújtani hitelkérelem keretében.

 

magyarországi forgalmazó:
NIKETRANS TARGONCA KFT.,
cím: 8184 Balatonfűzfő, Szállás u. 1.
Telefon: +36 88 451 488 // E-mail: info@niketarg.hu
1,2 tonna teherbírású gyalogkíséretű targonca
Gyalogkíséretű targonca 890 000 Ft + áfától 2024. július 31-ig vagy a készlet erejéig ÁRGARANCIÁVAL!

bővebben

1,5 tonna teherbírású gyalogkíséretű targonca
Gyalogkíséretű targonca 990 000 Ft + áfától 2024. július 31-ig vagy a készlet erejéig ÁRGARANCIÁVAL!

bővebben

Új HC 2,5t Gázüzemű targonca 17 900 EUR+Áfától + AJÁNDÉK 1,5 tonnás gyalogkíséretű targonca, magyarországi készletről azonnal!
* MINŐSÉG - MEGBÍZHATÓSÁG *
Új HC 2,5t Gázüzemű targonca 17 900 EUR+Áfától, 1,5 tonnás AJÁNDÉK gyalogkíséretű targoncával, készletről azonnal!

bővebben

HC homlokvillás targonca piacvezető, prémium (CATL) Li-ionos akkumulátorral 15 900 EUR+Áfától + AJÁNDÉK 1,5 tonnás raklapemelővel
HC Li ionos homlokvillás elektromos targonca piacvezető, prémium (CATL) Li-ionos akkumulátorral, AJÁNDÉK 1,5 tonnás raklapemelővel

Minőség * Megbízhatóság * Verhetetlen áron!

bővebben

Hangcha 78XEN önjáró Li-ion akkumulátoros ollós személyemelő készletről azonnal kapható
ÚJ Hangcha Li-ion akkumulátoros önjáró ollós személyemelő, készletről azonnal 3 990 000 Ft+Áfától

bővebben

Akció 2024. július 31-ig! 1,5 tonnás lítium-ionos raklapszállító
CBD15-JH típusú 1,5 tonna teherbírású lítium-ionos raklapszállító targonca 24/20 V/Ah Li-ion akkumulátorral és töltővel csak 289 000 Ft+Áfa


bővebben

Akció 2024. július 31-ig! 2 tonnás lítium-ionos raklapszállító
CBD20-JH típusú 2 tonna teherbírású lítium-ionos raklapszállító targonca 48V/20Ah Li-ion akkumulátorral és töltővel csak 529 000 Ft+Áfáért

bővebben

Aktuális akcióink